СТАТИИ

 
TOSHIBA-CARRIER пуска на пазара нова серия климатици DAISEIKAI през 2009г

TOSHIBA-CARRIER пуска на пазара нова серия климатици DAISEIKAI през 2009гKlimatici Toshiba

Компанията Toshiba-Carrier пристъпва към поетапно представяне на 13 новимодели битови климатика от серията DAISEIKAI BDR през 2009 г.Тези модели ще са предназначени за удовлетворшване потребностите от високо качество на въздуха и високо ниво на енергийна ефективност.Новата серия реализира един от най-високите показатели на енергоефективност на пазара-годишния коефициент на производителност/APF/за модела RAS-402BDR е равен на 6,2-благодарение на усъвършенстваната функция за почистване на въздуха с помощта на новата система Eco&Clean,а също с използването на ново конструирания двойнороторен компресор с механизъм за еднократно впръскване и интелигентно предварително включващ се инвертор.

Сезонното потребление на енергия на новата серия е снижено с 34 % в сравнение със същия клас предната генерация.

Мощната система за почистване на въздуха Eco&Clean е снабдена с датчици за прах и миризми и автоматично изпълнява функциите за почистване на въздуха и вентилация на помещението.

При активация на функцията за почистване на въздуха,специално разработеното плазмено-йонно зарядно устройство натоварва въздуха с до 600 000отрицателни йони/см3,които обезвреждат вирусите,бактерии,акари,прашинки и др.замърсяващи вещества и спомагат за отлагането им върху широката повърхност на алуминиевият топлообменник.Благодарение на специално гумено-силиконово покритие на алунимиевото оребрение всички тези мръсотии се измиват много лесно от кондезната вода,намалявайки по този начин загубите при работа на климатика.

Новият компресор е с тесни цилиндри с малък диаметър позволяващи да се избягне понижаването на нивото на налягане и намалява механичните загуби.Вместо традиционната система с двойно впръскване е внедрена система с еднократно впръскване с цел намаляне съпротивлението на впръскване и повишена ефективност.

Ефективността на новия инвертор в най-използвания работен диапазон чувствително нараства благодарение на комбинацията от интелигентното предварително включване и високоефективния захранващ блок с използвани елементи с ниско ниво на загуби/Super Junction MOS-FET/за задвижване на копресора.

Съпротивлението на въздуха на вътрешния блок е намалено с 10% в сравнение с предните модели.

Други функции на климатика са т.н. точков режим на работа-охлаждане и отопление в определена част от помещението,а също новото дистанционно управление,отразяващо в реално време отработените часове,изразходваната ел.енергия и външната и вътрешна температура.Напълно автоматична функция за почистване на филтрите и топлообменника.

Компанията предвижда да продаде 1 млн.бр.битови климатици през 2009 г.,30% от които-DAISEIKAI BDR.
По JARN
Klimatici Toshiba DaiseikaiКОМЕНТАРИ
Име: *
E-mail: *
Коментар: *
Кога е създадена
българската държава: *
Запознат съм и съм съгласен с "Политика за защита на личните данни" *


МЕНЮ
Начало
За нас
Контакти

ПОЛЕЗНО
Лизинг
Монтаж
Статии

КАТЕГОРИИ
DAIKIN
FUJITSU
SHARP
MITSUBISHI

PANASONIC
TOSHIBA
NIPPON
GREE

КОНТАКТИ
тел/факс: 052/606 240
GSM:
0878/ 606 240
office@climavent.eu2021, Вулкан 2002 ЕООД, Всички права запазени. Политика за защита на личните данни.