Климатици Варна
  Производител:
  Категория:
  Квадратура:
  Цена: до
  Реф. №:
   

 

Климатици с най- добри цени

      Daikin ATX35JV/ARX35JV Siesta
климатик Fujitsu ASYG 12 LMC
  климатиk Daikin FTXN50L/RXN50L
климатик Fujitsu ASYG 12 LLC

Промоция и на цените за монтаж на климатици .  .

  Последни бройки от хитовите климатици  Fujitsu General  AWYZ 14 LBC Nocria .с безплатен монтаж

Вижте и климатици Варна във Google +

Намерете Климатици Варна във Facebook

Климатици Daikin Варна
Покупка на климатик

Покупка на климатици

В зависимост от фирмата за климатична техника която изберете, покупката  Ви може да се превърне в  безмислен разговор и прелистване на каталози. Както и в полезно общуване, чрез което да се избере подходящо оборудване за Вас в зависимост от Вашите изисквания и най-вече възможности. Още при първия контакт трябва да си  изясните подробностите отностно климатика и начина  му на инсталиране, съобразявайки се с особеностите на Вашето жилище, офис или тъговски обект и с техническите изисквания за монтаж и правилна експлоатация на климатика.

Какво е  важно да знаем

Преди срещата си с фирма за климатици е  нужно да  знаете квадратурата на помещенията в които имате намерение да монтирате климатици. Желателно е да ориентирате  консултанта за разположението на  прозорците, наличието на външни изолации, както и  вида на дограмата. Важна информация представлява и това колко хора обитават помещението,  както не на последно място за основното предназначение на климатика  който  Ви  интересува.

Въпрос , който не  касае жилищата е наличната топлоотделяща  офис и  компютърна техника. В стая където има няколко работни места с компютри и  монитори с електронно-лъчеви тръби  е  необходимо да се предвиди достатъчна климаитчна мощност.

Най-елементарния начин за изчисляване на  необходимата ни климатична  мощност е формулата, че за всеки кубичен метър обем ни е нужна 50-60 W климатична мощност за сравнително добре изолирано жилище. При положение, че  стаята се намира  постоянно в сянка  или е  огряна от  слънчевите  лъчи е  нужно да се направят съответни корекции

 

 Покупка на климатици -  избор на модел по мощност

В продуктовите листи на  повечето марки  има  няколко основни модела, подредени по хладилна  мощност както следва:

2,0 кВт – 7000 BTU
2.5 кВт – 9000 BTU
3.5 кВт – 12000 BTU
5.0 кВт – 18000 BTU
293Вт = 1000 ВТU
BTU – Britain Thermal Utility или британска топлинна единица - това е  още една мерна единица, като вата, калорията или конската  сила. Популярност са  добили названията -  "деветка",  "дванайска" и така нататък.


 Покупка на климатик -  избор на марка

Най-интересният  момент е при избор на марка климатик.  На първо място зависи от  бюджета, който сте отделили за  покупката. Обикновено марките се разделят на няколко категории:  бюджетни (евтини), бизнес клас (средни) или престижни (скъпи). В последно време обаче почти всички популярни производители разширяват продуктовите си листи и  предлагат както много  скъпи инверторни, високоефективни модели, така и по достъпни  нормални конвенционални термопомпени системи. 

Може  би все пак  първостепенна роля играя Вашите потребности, а именно какво очаквате от климатика. Дали купувате  кондиционер само за охлаждане или  бихте искали да го ползвате и през есенно-зимния период, дали ще е за основно отопление. Дали се нуждаете от  машина, която  да не нарушава спокойния  Ви сън. Ако сте определи предназначението  и възможностите на бъдещия  Ви климатик ще  е много лесно за всеки консултант  да подбере съответния модел по мoщност, който да покрива помещението Ви на желаната от Вас цена.

 Покупка на климатик -  теория и практика

Най-простите модели климатици могат да работят само на  охлаждане, изсушаване на въздуха и вентилация. Те   вече не се предлагат на нашия пазар, с изключение на специализирани промишлени приложения. Следващия вид - термопомпени конвенционални климатици, които освен на студено могат да работят и в режим отопление са най-разпространените в настоящия момент. При тях е реализирана възможност за обръщане посоката на движение на хладилния агент, което позволява пренасянето на топлина и в двете  посоки. Все пак по този критерий този вид климатици нямат общо с инверторите.Тези климатици вършат чудесна работа , ако само ще се охлаждате или ако се използват за отопление през преходните периоди.

При покупка на  кондиционер не бива да се  обръща чак толкова голямо внимане на предлаганите сменяеми филтри. Повечето от тях почти не способстват  за очистването  на въздуха, а и имат някаква трайност/която обикновенно е 3 месеца/ , на която после никой не обръща внимание.Заслужават внимание филтри и екстри, които са постоянни или имат живот поне 2-3 години, като йонизатор, плазма филтър, UV лампа.

При избор на климатик / особенно когато се купува основно за отопление/ е хубаво да се абстрахирате от допълнителните екстри, които са хубаво нещо, но имат смисъл когато са допълнение към хубав климатик и не се налага да плащате безумна цена за тях. и да се обърне внимание на няколко основни момента:

1. Климатика да има достатъчно мощност за вашето помещение; / Тук е нужно да се предвиди,че при Т-10С на конвенционалния климатик изходната отолителна мощност пада с около 50-60 %,а на инвенторния с 20-25%. Загуба на мощност,която трябва да се предвиди при покупката.

2. Да е достатъчно икономичен  /енергиен клас А/ ;

3. Да е надежден- не всички големи фирми правят достатъчно надеждни климатици. Фактът, че една фирма е известна, прави добри телевизори, DVD или GSM не означава автоматично, че и климатиците и са добри. Всички добри монтажни фирми имат достатъчно примери и опит с такива климатици.

При избор на  модел  е  от особено важно значение съществуването на инверторните модели. Това са  апарати усъвършенствани с помощтта на технология за плавно регулиране мощността на компресора, което  дава икономия на електроенергия до 50%  в сравнение с нормалните термопомпени модели. По принцип те имат най-малко двоен ресурс на експлоатация поради равномерната си ненатоварена работа, агрегатите им  са по-тихи, имат по-широк температурен диапазон на работа. Освен всичко поради много по-прецизната поддръжка на температурата в стаята имате желания комфорт.  Дори и да се изложите на  пряко духане от климатика е малко вероятно да настинете. Ако все пак не  можете да се ориентирате при огромното разнообразие и предлагане на пазара,  консултирайте се с ваши приятели и познати или се доверете на консултантите  от фирмите за доставка и монтаж на климатици. Не Ви препоръчваме да се предоверявате на съветите на хиперактивни и всезнаещи потребители на форумите, защото те обикновенно не са безкористни и най често са служители на фирми за монтаж на климатици, които си правят  индиректна реклама. Не Ви препоръчваме също и консултациите в големите хипермаркети, защото консултантите там нямат идея за какво става въпрос. Те продават климатиците както останалата  битова техника - на кашони и след това не носят никаква отговорност за  съветите си. Най-добрия избор на климатик се прави от специалист след оглед на помещението, при което се уточнява не само мощноста и марката , но и монтажа.
КОМЕНТАРИ
Име: *
E-mail: *
Коментар: *
Кога е създадена
българската държава: *
 


11/05/2012 - Станой
Взимайте на предвид и това дали климатика пречиства/йонизира въздуха. Шарп са едни от добрите, които пречистват въздуха от вируси, алергени и мухъл.

• Нови модели Daikin Ururu Sarara на фреон R32 в Европа и България през 2014 година

• Топ модели климатици за 2013 година

• Какви климатици Ви предлагаме за лято 2013

• Покупка на климатици за фирми с кредит Енергийна ефективност

• Инверторни климатици сплит система настъпват на американския пазар

• Daikin организира посещение на дилъри в завода си за климатици в Чехия

• Климатици Mitsubishi electric- как да ги пригодим за климата в България

• Новия каталог и новите модели за 2010 година на климатици Fujitsu General

• Климатици Daikin разработи вирусен неутрализатор за автобуси на основата на Flash Streamer

• Климатици Daikin и климатици Gree с дългосрочно сътрудничество

• Фирмата за климатици Fujitsu General пуска наследник на култовата серия LCC

• Профилактика на климатика

• Новите модели климатици и новия каталог на Daikin Europe за 2010 година

• Daikin Emura / Дайкин Емура/ FTXG-J - нова дизайнерска серия климатици сменя култовата серия FTXG-E UX1

• Термопомпата Daikin Altherma на климатици Daikin заслужи екологичната маркировка Eco Label

• Климатици Toshiba Super Daiseikai 2009 PKVP скоро и в България

• Нова мултисплит система климатици CMSQ- A на компанията Daikin

• Климатикът-перпетум мобиле или високоенергоспестяващ уред ?

• Климатици HAIER е сключила договор за изграждане на VRF климатична система във Варна

• Климатици Daikin Europe NV стартира продажбите на високо температурна версия на термопомпата Altherma ™ за жилищни нужди

• Корпорацията за климатици Sharp отбеляза продажбата на над 20 милиона продукта с вградена Plasmacluster система

• Разглеждане на климатиците според мощноста и конструкцията.Видове сплит системи

• За и против климатици мултисплит система/климатик с един външен агрегат и две или повече вътрешни тела/

• Климатиците за подов монтаж- по- функционални и комфортни

• Нови модели инверторни климатици на Mitsubishi electric за лято 2009

• ETHEREA-новата Deluxe серия инверторни климатици PANASONIC за европейския пазар

• Климатици Daikin въвеждат серия колонни климатизатори FVQ/RZQS за лесна инсталация в магазини и офиси

• Daikin обогати гамата на термопомпата Altherma с моноблок версия

• Daikin представи първата в света климатична система VRV® с хладилен агент CO2

• Четири нови серии инверторни климатици Nocria Fujitsu General със сензор за присъствие

• MXU/CTXU-Ururu-новата мулти сплит система климатици на Daikin за Европа

• Най-евтиното отопление в условията на финансова криза

• Новата VRV® III-C на климатици DAIKIN за студени региони

• Новата серия инверторни климатици на Daikin-FTXL/RXL-G

• Honeywell получи права над новия фреон за климатични системи R-422D

• Японската корпорация за климатици Daikin – една от 100-те най-стабилни компании в света

• Новата FTXS-G серия инверторни климатици Daikin и разликите със старата FTXS-D серия

• Индустрията за климатици и финансовата криза

• TOSHIBA-CARRIER пуска на пазара нова серия климатици DAISEIKAI през 2009г

• Panasonic и Sanyo създават лидера на японската електроника и климатична индустрия

• ОЩЕ ЗА КЛИМАТИКА И ОТОПЛЕНИЕТО С НЕГО

• “Народната” термопомпа Altherma на Daikin излиза в настъпление

• MITSUBISHI ZUBA-DAN – климатик или нагревателен прибор?

• Топло и икономично с климатици MITSUBISHI ELECTRIC

• Още за йонизацията и йонизиращите филтри при климатиците

• Климатици Fujitsu General-гаранция за чист въздух

• Видове филтри при климатиците

• Видове хладилни агенти за климатици

• Daikin House: Проверка на новите технологични концепции в реални условия

• Климатици Sharp и Plasmacluster се борят с птичия грип

• Климатици Daikin и пречистватели на въздух получиха изключителното признание на програмата SENSITIVE CHOICE

• СВЕТОВНИЯ ПАЗАР НА КЛИМАТИЧНИ СИСТЕМИ 2007 /Кой кой е на световния пазар на климатици /

• Ururu Sarara- научете японски заедно с климатици DAIKIN

• Още за кредит "Енергийна ефективност" за климатици

• История на климатиците/препечатано от в.Стандарт/

• Климатикът в нашия дом./Препечатано от сп.Още за Къщата/

• Подгряване на компресора на климатика при работа в режим отопление

• Как да спестим до 20% от покупка на климатици?

Покупка на климатик

• Какво е инвертор и как работи?

• Избор на климатици

• Няколко заблуди за климатиците

• Мога ли да се отоплявам с климатици?

• Каква е зоната на температурен комфорт?

• Какво е COP?

• Кредит "Енергийна ефективност" за климатици

• Как работи климатика?

2019, Вулкан 2002 ООД - Всички права запазени.