СТАТИИ

 
Нова мултисплит система климатици CMSQ- A на компанията Daikin

Нова мултисплит система климатици CMSQ- A на Daikin

Климатици Daikin logo

Компанията Daikin представи на пазара принципно нова климатична мултисплит система с голяма производителност, предназначена за магазини, ресторанти, барове, салони за красота, частни хотели и неголеми офиси. Новият продукт обезпечава високо ниво на комфорт, предоставя широки възможности за управление на микроклимата, има ниски експлоатационни разходи и опростен монтаж.

Мултисплит климатична система Daikin - външни тела

 Инверторната мултисплит система CMSQ-A работи на озонобезопасния хладилен агент R410A. Към външния блок със студопроизводство 20 или 25 кВт може да подвържат от две до четири вътрешни тела с производителност 5, 0; 6,0; 7,1; 10,0 и 12,5 кВт хладилна мощност. В новата система се използват два типа специални вътрешни тела: касетки с кръгов поток от серията FMCQ-A и канални от серията FMDQ-B с DC инверторно управление на вентилатора на вътрешното тяло.

Има няколко принципни разлики на новия продукт от обичайните мултисплит системи.

   Първо – вътрешните тела са снабдени с ЕТРВ/ електронен терморегулиращ вентил/.
   Второ - връзките между външното и вътрешните тела на климатичната система се осъществяват по последователно - паралелен способ (както в системата VRV). Телата се подвързват към общата магистрала чрез рефнет разклонители. Това позволява значително да се увеличат максимално допустимите разстояния между външното и вътрешните тела на климатичната система. В стандартните мултисплит климатични системи се използват само паралелни съединения, тоест до всяка вътрешна климатична единица самостоятелни тръби.

Ако сравним новата мултисплит климатична система със съществуващата система Sky Super Inverter RZQ с няколко вътрешни тела (схема Twin, Triple, Double Twin) се открояват няколко предимства:

   1. Възможност за индивидуално управление на всяко вътрешно тяло/ в мултисплит системата RZQ всички вътрешни тела работят с едни и същи настройки и нямат възможност за самостоятелно управление/;

   2. Възможност за асиметрично включване на вътрешните тела на климатичната система;

   3. По - висока енергоефективност, COP 4,1 ;

   4. По- широк диапазон на работна външна температура (-20…43°C);

   5. Голяма свобода при разположение както на вътрешните, така и на външните тела.
Мултисплит климатична система Daikin - I - Touch контролер

Мултисплит системата може да се контролира и управлява с универсалния графичен I-Touch контролер и с независимата система за централизирано управление на климата I- Manager.

Максималната дължина на тръбната разводка при новата мултисплит климатична система CMSQ е до 200 метра/ при RZQ до 100 метра/
Мултисплит климатична система Daikin - тръбна магистрала

В заключение можем да отбележим, че появата на новата мултисплит система с голяма производителност е резултат от разширение на внедряването на технологията VRV в оборудването от клас Sky Air.

Климатичната многозонална система VRV на компанията Daikin отдавна се смята за еталон за енергоефективност и екологичност на пазара на климатична техника.Техническите характеристики и възможности на системата VRV е този идеал, към който се стреми всяко ново поколение климатично оборудване на Daikin.
Мултисплит климатична система Daikin - разположение на климатичните тела

Първия Български Бутон за споделянеКОМЕНТАРИ
Име: *
E-mail: *
Коментар: *
Кога е създадена
българската държава: *
Запознат съм и съм съгласен с "Политика за защита на личните данни" *


21/11/2012 - Larisa Vasileva
Бихте казали, каква е ориентировъчна цена на Нова мултисплит система климатици CMSQ- A на Daikin със четири вътрешни тела?

23/11/2012 - admin
Цената е според конфигурацията на климатичната система, ако имате проект, можем да ви дадем цена

04/02/2016 - антон петков
може ли да загрява бойлер и подови тръбни серпентини

04/02/2016 - admin
Не, това е функция на термопомпа, можем да ви дадем оферти за доста марки термопомпи, ако ни кажете каква мощност ви трябва, изграждаме също и водните отоплителни системи

МЕНЮ
Начало
За нас
Контакти

ПОЛЕЗНО
Лизинг
Монтаж
Статии

КАТЕГОРИИ
DAIKIN
FUJITSU
SHARP
MITSUBISHI

PANASONIC
TOSHIBA
NIPPON
GREE

КОНТАКТИ
тел/факс: 052/606 240
GSM:
0878/ 606 240
office@climavent.eu2021, Вулкан 2002 ЕООД, Всички права запазени. Политика за защита на личните данни.