Климатици Варна
  Производител:
  Категория:
  Квадратура:
  Цена: до
  Реф. №:
   

 

Климатици с най- добри цени

      Daikin ATX35JV/ARX35JV Siesta
климатик Fujitsu ASYG 12 LMC
  климатиk Daikin FTXN50L/RXN50L
климатик Fujitsu ASYG 12 LLC

Промоция и на цените за монтаж на климатици .  .

  Последни бройки от хитовите климатици  Fujitsu General  AWYZ 14 LBC Nocria .с безплатен монтаж

Вижте и климатици Варна във Google +

Намерете Климатици Варна във Facebook

Климатици Daikin Варна
Ururu Sarara- научете японски заедно с климатици DAIKIN

 

Климатици Варна - климатици Daikin logoКлиматици Варна - Климатици Daikin Ururu Sarara  logo

Ururu Sarara- научете японски  заедно с климатиците на Daikin

 

 

 

До момента битовият климатик не можеше да овлажнява въздуха –  той просто го изсушава, така че трябваше още допълнително овлажняване.  В допълнение беше необходимо да се мисли за вентилация или в краен случай за монтаж на климатик с касетъчно или канално вътрешно тяло с възможност за вкарване на чист въздух.


Компанията за климатици DAIKIN   за първи път в света създаде климатик  сплит система за управление на всички стойности на параметрите. 
В допълнение, за повишаване на влажността не се нуждаят от специални мощности или връзка  към водопроводната мрежа, от където переодично да се пълни вода. Водата се взема от въздуха - отговорът е да, от нормалния външен въздух.!  Външното тяло на климатика изсушава прехванатия въздух, събира влагата от него, която след това се смесва с въздуха, подаван към помещението.
Чистият и влажен въздух подаван от климатика от серия FTXR-Е,  няма да бъде натрупан в горната част на помещенията, както става при домашните обичайни овлажнители , а се разпределя равномерно в целия обем от пространството по конвективен път. Този гъвкав начин за овлажняване на въздуха, специалистите на DAIKIN нарекоха Ururu.  В допълнение, тя предлага начин за изсушаване на въздуха без понижаване на температурата,  наречен Sarara  ( за разлика от обичайното изсушаване в режим DRY, което е свързано с понижение на температурата).  Тези два нови начини да се гарантира запазването на относителната влажност в най-удобни граници варират от 40 до 60% и,  разбира се,  си запазват възможността за независими промени в температурата.
Защо е толкова важна влажността? 
Добре известно е, че при температури под 25 ° С и относителна влажност от 40-60% топлообмена на човешкия организъм с околната среда се случва, главно благодарение на топлопроводимостта,  конвекцията и излъчване,  но с повишаване на температурата,  и доближаване до температурата на човешкото тяло при тази влажност,  започва да преобладава изпарението.  Ако относителната влажност е под или над определения диапазон,  развитието на тези четири процеси може значително да се промени,  като се нарушава нормалния механизъм за топлообмен на човешкото тяло.
Именно затова трябва да се овлажнява въздуха през зимата,  и при ниска температура в помещението е по-добре съвместяване на този процес с интензивно отопление.  В дъждовно време, в преходните сезони въздухът се налага да се изсушава или овлажнява - в зависимост от нестабилните температура и влажност на въздуха.  През лятото,  по-голямата част от времето се налага изсушаване на въздуха,  както и с увеличаването на температурата, ще трябва да комбинирате този процес с интензивно охлаждане.
Как нагледно се извършват тези процеси по метода Ururu Sarara? 
Постъпващия във външното тяло въздух преминава през касета от порест хигроскопичен материал (zeolite),  която непрекъснато се върти . Ротацията на касетата води до прехвърляне на влагата до зоната на нагряване. През нагретия участък на касетата преминава свеж въздух, усвояващ значително повече влага,  отколкото е съдържал преди отоплението.  Напротив,  въздуха,  който отдава влагата и се връща обратно в атмосферата става сух.  В зависимост от зададения на дистанционното управление режим - Ururu или Sarara,  се отваря път на изсушен или овлажнен свеж въздух, който се предава по армиран шланг във вътрешния блок.

 

Климатици daikin Ururu SararaКлиматици Daikin Ururu Sarara

Има две стойности за производителност на овлажняване - номинална и реална. И двете са измерени в мл / час. Номиналното  изпълнение служи за оценка на възможността за максимално овлажняване от климатик при определени условия (7 ° C сух / 6 ° C влажен) въздух и с дължина на подаващите към вътрешния блок гъвкави ръкави 7,5 м. Действителното изпълнение зависи от метеорологичните условия и е по-ниско от номиналната стойност. Така например, намаляването на температура до 5 ° C води до спад в номиналната производителност на овлажняване с около 15%,  а намаляване на влажността на въздуха с 20% - до спад с 20%.  Максималната капацитет на овлажняване на модела с 5 кВт мощност е 450 мл / час. Увеличаването на влажноста  до комфортни стойности създава и ефект на повишаване на температурата на въздуха, особено актуално през студения период. Изследвания на DAIKIN  показват,  че повишаване на влажността с около 30% създава усещане за повишаване на температурата с 1 ° C .
Следва да се отбележи, че относителната влажност в помещението при включване Ururu режим няма да се промени мигновенно.  Първоначално, тя ще намалее малко,  и едва тогава ще започне да нараства. Това се дължи на различна скорост на изменение на температурата и влажността на въздуха.
От друга страна, прекалено високата  влажност може да предизвика неприятни усещания,  особено при температури над 25 ° С,  когато се затормозва изпарението/изпотяването/ през кожата ,и се създава дискомфорт.  Можем,  разбира се,  да пресушим въздха,  като се използва стандартна програма DRY,  но този режим е придружен от лек спад в температурата.  Ето защо ще оценим всички ползи на режим Sarara през дъждовните дни и летни нощи. Климатици Daikin Ururu sarara
За да се избегне това явление  DAIKIN е разработил режим изсушаване с подгрев. При режим Sarara топлината, отделяща се във външния блок отива за предварително затопляне на изсушения студен въздух. За допълнителна подгряване на въздуха, топлообменника на вътрешния блок има електромагнитен вентил, която го разделя на две части - горна и долна. Той регулира налягането, което позволява нагряване на въздуха в горната част на вътрешния топлообменник,изпълняващ ролята на кондензатор. Долната част действа като нормален изпарител, изсушаващ и охлаждащ въздуха. Двата потока се смесват преди подаване към помещенията, осигурявайки ниска влажност при зададената температура на въздуха.
Четвъртият параметър от началото на тази статия е чистотата на въздуха. 
В климатик FTXR_E се прилага двустадийна схема за пречистване на въздуха - на външния и вътрешния блокове. На първия етап манганов катализатор, намиращ се във въртящата се касета , разлага неприятните миризми, а също и премахва изгорелите газове (N O, SO ч),  които могат да присъстват във атмосферния въздух. Въздухопречистващ филтър,  който се намира на мястото на свръзка между гъвкави маркучи с вътрешния блок, събира съдържащи се във въздуха прах и прашец.  Втората фаза на почистване включва фотокаталитичен филтър и филтър с динамичен разряд.

Последния модел на въздухоочистител МС707 показва, че специалистите на корпорацията много ефективно използват технологията с динамичен разряд.
Предимството на този разряд, в сравнение с конвенционалните, тлеещи/статични/  разряди е, че при еднаква енергия, първият от тях създава поток от бързи електрони, който 1000 пъти по-ефективно разрушава молекулите на неприятните миризми. Във вътрешното тяло на климатик FTXR_E се намира компактен източник на динамичен разряд.. Всички носители на миризми, вируси, бактерии, спори от плесен и други малки частици напълно се разлагат,  като резултата е постъпващ в помещението напълно чист въздух.
Тандемът фотокаталитичен филтър и филтър с динамичен разряд ефективно премахва образуваните в една стая за ден неприятни миризми доста бързо -  миризмата на тютюн с 80% за 1 минута, останалата част - повече от 90% за 10 минути . 
Всеки филтър трябва да бъдат почистван два пъти в годината.  При необходимост от почистване светва надписи "Clean streamer" или "Clean filter" , които се появяват на дисплея на дистанционното в случай на замърсяване.

Климатици Daikin Ururu Sarara - филтри

Подавания от климатика в помещение 24м2 с височина2,7м свеж и чист въздух с комфортни показатели на температура и влажност,  за 2 часа непрекъсната работа сменя напълно отработения въздух, като при това съдържанието на СО2 ще бъде много по-малко отколкото при стандартен сплит. И не на последно място- в модел FTXR-E всяка хоризонтална клапа има свое независимо задвижване, което позволява прецизно управление на въздушния поток. По този начин разликата в температурата на помещението до 10 м от климатика не надвишава 1° С .
Оригиналния пулт на дистанционното управления е снабден с отварящ се нагоре панел на който са постоянно достъпни най-често-използваните клавиши.
На голям LCD екран може да се визуализира температурата и влажността на открито и закрито. Те трябва да се знаят не само от любопитство, но и за  да се определят стойностите на тези параметри които могат да бъдат постигнати при съществуващите климатични условия.

Климатици Daikin Ururu Sarara - дистанционно управление

Завършваме разказа за новата сплит система климатици Daikin с още няколко нови функции : режим морски бриз, защита от странично вмешателство, предотвратяване образуването на гъби и плесени във вътрешното тяло, режим комфортен сън, режим вентилация при отсъствие на хора.  
Тези уникални свойства на климатика дадоха повод за награждаване на DAIKIN с ежегодната премия на Японската федерация по промишлен дизайн/JIDPO/”Good Design Award”
В заключение можем да кажем, че Daikin са създали единствения по рода си климатик с възможност за вентилиране с пресен въздух,  контрол на влагата в помещението и вградено пречистване на въздуха чрез системата на Daikin-Flash Streamer и  много висок COP.

Досега са достъпни 3 модела климатик FTXR / RXR с капацитет от 2,8, 4,2 и 5,0 кВт хладилна мощност, всеки от които с енергийна ефективност клас А/А

Виж повече за климатик Daikin FTXR28E/ RXR28E Ururu Sarara .

 
КОМЕНТАРИ
Име: *
E-mail: *
Коментар: *
Кога е създадена
българската държава: *
 


• Нови модели Daikin Ururu Sarara на фреон R32 в Европа и България през 2014 година

• Топ модели климатици за 2013 година

• Какви климатици Ви предлагаме за лято 2013

• Покупка на климатици за фирми с кредит Енергийна ефективност

• Инверторни климатици сплит система настъпват на американския пазар

• Daikin организира посещение на дилъри в завода си за климатици в Чехия

• Климатици Mitsubishi electric- как да ги пригодим за климата в България

• Новия каталог и новите модели за 2010 година на климатици Fujitsu General

• Климатици Daikin разработи вирусен неутрализатор за автобуси на основата на Flash Streamer

• Климатици Daikin и климатици Gree с дългосрочно сътрудничество

• Фирмата за климатици Fujitsu General пуска наследник на култовата серия LCC

• Профилактика на климатика

• Новите модели климатици и новия каталог на Daikin Europe за 2010 година

• Daikin Emura / Дайкин Емура/ FTXG-J - нова дизайнерска серия климатици сменя култовата серия FTXG-E UX1

• Термопомпата Daikin Altherma на климатици Daikin заслужи екологичната маркировка Eco Label

• Климатици Toshiba Super Daiseikai 2009 PKVP скоро и в България

• Нова мултисплит система климатици CMSQ- A на компанията Daikin

• Климатикът-перпетум мобиле или високоенергоспестяващ уред ?

• Климатици HAIER е сключила договор за изграждане на VRF климатична система във Варна

• Климатици Daikin Europe NV стартира продажбите на високо температурна версия на термопомпата Altherma ™ за жилищни нужди

• Корпорацията за климатици Sharp отбеляза продажбата на над 20 милиона продукта с вградена Plasmacluster система

• Разглеждане на климатиците според мощноста и конструкцията.Видове сплит системи

• За и против климатици мултисплит система/климатик с един външен агрегат и две или повече вътрешни тела/

• Климатиците за подов монтаж- по- функционални и комфортни

• Нови модели инверторни климатици на Mitsubishi electric за лято 2009

• ETHEREA-новата Deluxe серия инверторни климатици PANASONIC за европейския пазар

• Климатици Daikin въвеждат серия колонни климатизатори FVQ/RZQS за лесна инсталация в магазини и офиси

• Daikin обогати гамата на термопомпата Altherma с моноблок версия

• Daikin представи първата в света климатична система VRV® с хладилен агент CO2

• Четири нови серии инверторни климатици Nocria Fujitsu General със сензор за присъствие

• MXU/CTXU-Ururu-новата мулти сплит система климатици на Daikin за Европа

• Най-евтиното отопление в условията на финансова криза

• Новата VRV® III-C на климатици DAIKIN за студени региони

• Новата серия инверторни климатици на Daikin-FTXL/RXL-G

• Honeywell получи права над новия фреон за климатични системи R-422D

• Японската корпорация за климатици Daikin – една от 100-те най-стабилни компании в света

• Новата FTXS-G серия инверторни климатици Daikin и разликите със старата FTXS-D серия

• Индустрията за климатици и финансовата криза

• TOSHIBA-CARRIER пуска на пазара нова серия климатици DAISEIKAI през 2009г

• Panasonic и Sanyo създават лидера на японската електроника и климатична индустрия

• ОЩЕ ЗА КЛИМАТИКА И ОТОПЛЕНИЕТО С НЕГО

• “Народната” термопомпа Altherma на Daikin излиза в настъпление

• MITSUBISHI ZUBA-DAN – климатик или нагревателен прибор?

• Топло и икономично с климатици MITSUBISHI ELECTRIC

• Още за йонизацията и йонизиращите филтри при климатиците

• Климатици Fujitsu General-гаранция за чист въздух

• Видове филтри при климатиците

• Видове хладилни агенти за климатици

• Daikin House: Проверка на новите технологични концепции в реални условия

• Климатици Sharp и Plasmacluster се борят с птичия грип

• Климатици Daikin и пречистватели на въздух получиха изключителното признание на програмата SENSITIVE CHOICE

• СВЕТОВНИЯ ПАЗАР НА КЛИМАТИЧНИ СИСТЕМИ 2007 /Кой кой е на световния пазар на климатици /

Ururu Sarara- научете японски заедно с климатици DAIKIN

• Още за кредит "Енергийна ефективност" за климатици

• История на климатиците/препечатано от в.Стандарт/

• Климатикът в нашия дом./Препечатано от сп.Още за Къщата/

• Подгряване на компресора на климатика при работа в режим отопление

• Как да спестим до 20% от покупка на климатици?

• Покупка на климатик

• Какво е инвертор и как работи?

• Избор на климатици

• Няколко заблуди за климатиците

• Мога ли да се отоплявам с климатици?

• Каква е зоната на температурен комфорт?

• Какво е COP?

• Кредит "Енергийна ефективност" за климатици

• Как работи климатика?

2019, Вулкан 2002 ООД - Всички права запазени.