СТАТИИ

 
Климатици Sharp и Plasmacluster се борят с птичия грип

 

Климатици Sharp и Plasmacluster се борят с птичия грип

 

Корпорацията Sharp съвместно с компанията Retroscreen Virology, основана от Джон С. Оксфорд (John S. Oxford), професор от Лондонския университет (Великобритания) продемонстрираха, че използването на йонната технология Plasmacluster позволява да се блокира активността и напълно отстрани разпространяващия се по въздушно-капков път, високо патогенен вирус на птичия грип. По данни на компанията, при концентрация примерно 50,000 йони/см3 в пространство с обем 1 м3, вирус H5N1 за 10 минути се неутрализира на 99.9%. Подробни резултати от изследванията бяха представени на BirdFlu2008 – първата конференция, посветена на птичия грип, която се откри в Англия на 10 септември 2008 година.

Йонната технология Plasmacluster беше разработена от компанията преди 8 години и успешно се използва в климатиците, въздухопречиствателите, хладилниците Sharp. Йонния генератор Sharp разцепва молекулата на водата H2O, съдържаща се във въздуха, на положителен йон H+ (водород), и отрицателен йон O2– (кислород). Получените йони се разпространяват по цялото помещение. Взаимодействайки си с молекулите на водата , те образуват клъстери от йони (йони Plasmacluster). На свой ред , йонните клъстери локализират намиращите се в помещението преносими по въздуха вируси,  бактерии, гъби, алергени. Клъстерите обкръжават тези микроорганизми и вещества, трансформирайки ги в активни хидроксилни радикали ОН–.  Хидроксилните радикали (OH–) са нестабилни съединения, които се стремят да се преобразуват във вода (H2O), захващайки атома на водорода (Н+) от молекулата на обвивката на микроорганизмите и вредните вещества. По такъв начин протича дезактивацията на пренасяните по въздуха микроорганизми и замърсители на въздуха с образуването на безвредни съединения.

Специалисти на компанията в резултат на съвместната работа с различни с научно-изследователски организации доказаха, че технологията Plasmacluster може да неутрализира и напълно да унищожи до 27 вредни микроорганизми , включително MRSA (methicillin-resistant Staphylococcus aureus – златистия стафилокок, устойчив към метицилин), щама на вируса на грипа H1N1 (известен като Corona virus), полиомиелит, коксаки-вируси.

В 2005 год.  Sharp и Retroscreen Virology вече представиха резултати, согласно които  Plasmacluster неутрализира и отстранява вируса на птичия грип на 99% за 10 минути при концентрация примерно 7,000 йони/см3. Получавайки потвърждение за това, че повишение на концентрацията на йони води до по- високи показатели по инактивация и унищожение на щама на птичия грип H5N1, компанията Sharp планира разработка на йонен генератор с по-висока концентрация на йони. Виж повече тук
Климатици Sharp PlasmaclusterКлиматици Sharp

 

 

Първия Български Бутон за споделянеКОМЕНТАРИ
Име: *
E-mail: *
Коментар: *
Кога е създадена
българската държава: *
Запознат съм и съм съгласен с "Политика за защита на личните данни" *


МЕНЮ
Начало
За нас
Контакти

ПОЛЕЗНО
Лизинг
Монтаж
Статии

КАТЕГОРИИ
DAIKIN
FUJITSU
SHARP
MITSUBISHI

PANASONIC
TOSHIBA
NIPPON
GREE

КОНТАКТИ
тел/факс: 052/606 240
GSM:
0878/ 606 240
office@climavent.eu2021, Вулкан 2002 ЕООД, Всички права запазени. Политика за защита на личните данни.