СТАТИИ

 
Още за йонизацията и йонизиращите филтри при климатиците

Още за йонизацията и йонизиращите филтри при климатиците

Йонизатор

Едно от значителните постижения на науката е откритието, че йоните във въздуха с отрицателен ел. заряд, оказват положително влияние върху всички живи същества и по-специално човека.
Между специалистите е прието, че най-оптималното за човека съотношение между отрицателните и положителните йони за въздуха, който дишаме е 2:1. Отрицателните йони имат много къс живот. Попаднали в неутрална среда те отново се асоциират в кислородни молекули. За да се поддържа оптимално отношение между двата вида йони е необходима енергия - изкуствена йонизация чрез йонизатор.
В природата отрицателните йони се получават от - слънчевата радиация, естествената земна радиоактивност, водопадите, реките и др. Отрицателните йони повишават дихателния капацитет, стимулират функциите на сърдечно - съдовата и кръвоносната система, усилват биотоковете на мозъка, повишават съдържанието на кислород в кръвта, нормализират съдържанието на захар и фосфор, подобряват самочуствието и настроението, лекуват главоболие и преумора.
Ползата от йонните пречистватели на въздуха и особено от произвеждащите отрицателни йони пречистватели рядко се обсъжда. Всъщност, високата концентрация на отрицателни йони има лечебен ефект. Йонният въздух съставлява 1 000 до 2 000 йона/см³ от въздухът извън населените места, като везните са силно наклонени в полза на отрицателните йони, особено близо до такива естествени производители на йони, като планините, водопадите, плискащите се вълни, вечно зелените гори и навсякъде другаде след дъждовна буря. По същата причина хората се чустват по-добре, когато дишат въздухът близо до тези естествени производители на йони.
В градовете и в другите замърсени райони броят на отрицателните йони лесно спада до п
о-малко от няколко стотин на см³. Йоните се унищожават от пренасищането с въздушнопреносими замърсители.
В книгата си “Ефектът на йоните” изтъкнатият изследовател на зависимостта между йонизацията и здравето Фред Сойка посочва повече от 5000 научни документи, отчитащи опити с йонизация. От тях той заключава, че големите количества отрицателни йони са много полезни. Липсата на отрицателни йони и пренасищането с положителни йони допринасят за възникването на психични неразположения, като безпокойство и депресия, както и на физически заболявания, като главоболие, чести простуди, гадене, безсъние и намалено либидо, най-вече при чусвителните към йони хора, които са приблизително 25% от населението.

Д-р Иго Корнблу от Главната североизточна болница във Филаделфия съобщава, че състоянието на пациенти с изгаряния, поставени в заредена с отрицателни йони среда, се подобрява с над 58% в сравнение с пациентите от контролната група, лекувана с медикаменти. Той забелязал също, че 63% от пациентите със сенна хрема и бронхиална астма, поставени в заредена с отрицателни йони среда, получават частично или пълно облекчаване на симптомите. Д-р Питър Фокс от Великобритания отбелязва успешното лечение на мигренно главоболие при 80% от пациентите с обикновена “Acute Migrannus Neuralgia” в такава среда. Руски учени пък са открили, че животните не могат да използват кислорода пълноценно в среда без йони и умират, докато в среда с ниско ниво на кислород, но наситена с отрицателни йони, оживяват. В среда с повече отрицателни йони шофьорите запазват вниманието си будно по-дълго време, чустват се по-малко уморени, а рефлексите им са по-добри. Спортистите напредват по-бързо в среда с по-високи количества на отрицателни йони. Хората живеят по-дълго и са по-здрави, ако се намират близо до естествени производители на йони, като например водопади.
С една дума, високата концентрация на отрицателни йони има много положително влияние върху човешкото здраве и добруване.
В компютърните зали и дори около обикновения домашен телевизор броя на положителните йони е много по-голям, като източници са кинескопите - появява се нервно напрежение, умора, отпадналост и главоболие. Отрицателните йони на йонизатора неутрализират положителните йони на кинескопите и довеждат съотношението им 2:1 в полза на отрицателните йони.
Области на приложение на йонизацията:
-В битовите и промишлени услови - премахва умората и повишава имунитета, предотвратява разпространението на вирусни инфекции, понижава запрашеността на въздуха, премахва негативното влияние на йонизиращото лъчение на компютри и телевизори.
-За медицински цели - ефективен при профилактика и лечение на бронхиална астма и други заболявания на дихателните пътища, мигрена, неврози, увреждания на кожата, хроничен бронхит, заболявания на сърдечно - съдовата система, хипертония, инсулт, инфаркт и мн. други.
-За ароматерапия - за ефективно разпределяне в обема на помещенията на различни етерични масла.


Виж повече тук


КОМЕНТАРИ
Име: *
E-mail: *
Коментар: *
Кога е създадена
българската държава: *
Запознат съм и съм съгласен с "Политика за защита на личните данни" *


МЕНЮ
Начало
За нас
Контакти

ПОЛЕЗНО
Лизинг
Монтаж
Статии

КАТЕГОРИИ
DAIKIN
FUJITSU
SHARP
MITSUBISHI

PANASONIC
TOSHIBA
NIPPON
GREE

КОНТАКТИ
тел/факс: 052/606 240
GSM:
0878/ 606 240
office@climavent.eu2021, Вулкан 2002 ЕООД, Всички права запазени. Политика за защита на личните данни.