СТАТИИ

 
Daikin House: Проверка на новите технологични концепции в реални условия

Daikin House: Проверка на новите технологични концепции в реални условия

 

 

Компанията Daikin Europe N.V. обяви за проекта си Daikin House, в който системата Altherma започва тестове и анализ на своите нови системи за обезпечение на комфорта в реални условия на функциониране.

Това е обикновенна околоградска къща, която ще бъде използвана за проверка на новата продукция ОВКВ (отопление, вентилация и климатизация на въздуха) Daikin в реални условия. Тя е с обща площ 153 м2,  построена през 2002 год., намира се недалеч от завода на Daikin Europe в Остенде, Белгия.

 

Новият проект преследва две цели.

На първо място, Daikin Europe желае да проведе тестове и анализ на своите нови системи за обезпечение на комфорта в реални условия, тяхното функциониране с оглед колебанията на температурата и влажноста на въздуха, за изследване на нивото на шума, максимални и средни изисквания към техническото обслужване и др..

На второ място, Daikin House ще стане един вид лаборатория за проверки и усъвършенствания на системите.

В Daikin House ще бъдат монтирани опитните образци на новата продукция. Сега домът е оборудван с две нови отоплителни системи: нискотемпературната система Altherma и високотемпературната система Altherma HT на базата на хладилен агент CO2.

Altherma: висока ефективност за сметка на извличане топлината от въздуха

Сега Altherma е една от най- икономичните отоплителни системи на пазара. Генерирайки топлина от околния въздух, тя произвежда от 3 до 5 кВт топлинна енергия на 1 кВт изразходвана електроенергия. Системата спокойно отоплява дом, даже когато температурата навън падне до -20°С. Като допълнителни възможности предлага затопляне на вода за битови цели и комфортно охлаждане.

В дома Daikin House, системата Altherma се използва за водно подово отопление, нискотемпературни радиатори (в дневната и банята) и за конвектори (отопление и охлаждане). Затоплянето на водата за битово използване се обезпечава с 300 литров бойлер и панел слънчева батерия Altherma.

Система Altherma HT

Altherma HT представлява високотемпературна система с температура на водата на изхода 85°С. В качеството на хладилен агент се използва CO2.  В тази система получи отражение уникалността на компанията Daikin като единственния производител на компресори, хладилен агент и собственно устройство едновременно. Altherma HT се опира също на използване на фирмената технология на термопомпата.

Altherma HT обезпечава затопляне на вода и работа на високотемпературни радиатори в разни части на дома: в гостната, банята, спалня, хол и работен кабинет.

Вентилация

В Daikin House е монтирана не само система за отопление, но и система за вентилация, която обезпечава когенериране на топлина и подаване на свеж въздух в гостната, спалнята и работния кабинет, а също извеждане на въздух от банята, тоалета и кухните.

Контрол на работата

В Daikin House се извършва снемане на показания на оборудванията и оценка степента на комфорта в реални жилищни условия, които в този небитаем дом имитира система от 180 датчика и таймера. Получената информация показва, какъв ефект дава оборудването, и позволява да се намерят възможните слаби места. Ситуацията се контролира от инженери от Daikin Europe и Daikin Industries.

Проекта Daikin House показва стремежа Daikin Europe да постави достиженията в областа на технологиите за обезпечаване на топлина и комфорт на служба на жилищния сектор.

 

 

Първия Български Бутон за споделянеКОМЕНТАРИ
Име: *
E-mail: *
Коментар: *
Кога е създадена
българската държава: *
Запознат съм и съм съгласен с "Политика за защита на личните данни" *


24/10/2013 - проверки на пожарогасител
Звучи ми доста интересно и заинтригуващо бих казала, как в този до се използва за водно подово отопление, нискотемпературни радиатори и за конвектори , определено са взели доста рационално и полезно решение. Затоплянето на водата за битово използване се обезпечава с 300 литров бойлер и панел слънчева батерия , което е страхотно знейки че ще спестиш, а ще имаш постоянно и по качествено всичко.Благодаря за това предложение и скицата която ни показвате, така придобиваме още по голяма представа.

17/04/2014 - проверка на пожарогасители
Това е една от най важните стъпки а именно да се пробва в едни реални условия, тъй като само на чертежи и на компютър всичко може да бъде пресметнато идеално и да показва перфектните коефициенти на успеваемост, но в реалността да се срине.Благодаря ви за тази страхотна статия и се радвам и за на пред да ни пишете.Лично на мен чертежа ми беше изключително полезен, тъй като така придобих реалната представа как ще действа и къде ще се отоплява и каква цел има водата там. Дано да проработи и да бъде безопасно най вече.

03/06/2014 - firebg
Много ми харесва вашата статия.Показвате нещо нови и интересно,което няма как да не грабне вниманието на всеки един читател,особено който има къща. Това, че с една такава ще се извършва снемане на показания на оборудванията и оценка степента на комфорта в реални жилищни условия, които в този небитаем дом имитира система от конкретни датчици е толкова внушително и интересно, че ако се направи някакво филмче популярно с научна цел, ще има голям рейтинг сигурна съм.Пожелавам ви да имате късмет и успех в начинанията си и да не спирате да ни пишете.

МЕНЮ
Начало
За нас
Контакти

ПОЛЕЗНО
Лизинг
Монтаж
Статии

КАТЕГОРИИ
DAIKIN
FUJITSU
SHARP
MITSUBISHI

PANASONIC
TOSHIBA
NIPPON
GREE

КОНТАКТИ
тел/факс: 052/606 240
GSM:
0878/ 606 240
office@climavent.eu2021, Вулкан 2002 ЕООД, Всички права запазени. Политика за защита на личните данни.